Nesa Tuinpoorten

Tuinpoorten

We maken onze poorten en tuinafsluitingen steeds op een compleet veilige en ecologisch verantwoorde manier. Alle grondstoffen die we gebruiken zijn EN-ISO gecertificeerd en van de hoogst mogelijke kwaliteit. Ook de bescherming en afwerking van poorten en tuinafsluitingen worden bij Nesa tot in de puntjes verzorgd. Zo zijn alle eindproducten voorzien van een duurzame corrosiewerende zinklaag. De kleur van de poort of het hekwerk wordt aangebracht door een ovengebakken polyesterpoeder coating. Deze methode voorziet elk kleinste hoekje van het eindproduct netjes en gelijkmatig van kleur. Daarnaast beschermt het uw poort tegen krassen en is het milieuvriendelijk.

Bij Nesa gaan we steeds voor nauwkeurigheid en vakmanschap van begin tot eind. Bij ons vindt u poorten in alle mogelijke stijlen. Van landelijke poorten tot strakke, moderne poorten. Elk poortmodel is bij Nesa verkrijgbaar als enkele poort, schuifpoort (op rail of vrijdragend) en hekwerk. Al onze poorten en hekwerken worden in België gemaakt door ervaren personeel. In juli 2018 kregen we hiervoor het authenticiteitslabel ‘HANDMADE IN BELGIUM’.

Hebt u een eigen idee over het uitzicht van uw poort of hekwerk? Dan maken wij deze volledig op maat in Maaseik.

Onze kenmerken

Interesse in ons aanbod? Neem contact met ons op.

Behandeling

Verzinken is het aanbrengen va neen laag zink op een metalen voorwerp. Zo worden metalen beschermd tegen corrosie. Dit gebeurt op twee manieren.

Thermisch of warmbad verzinken
Na een gecontroleerde voorbehandeling worden stalen delen of constructies in vloeibaar zink gedompeld. Hierdoor ontstaat aan de oppervlakte een nieuwe oplaag, die het resultaat is van de chemische verbinding tussen staal en zink. Deze toplaag is harder dan zink of staal en garandeert een jarenlange bescherming tegen roest. Thermisch verzinken is dan ook een uitstekende keuze voor duurzame corrosiebescherming van staal.

Metaliseren
Bij het metalliseren wordt een zinkdraad door vlamspuitpistool vloeibaar gemaakt en op het stuk aangebracht, waarna het stolt tot een goede hechtende, taaie laag. 

In vergelijking met het warmbad verzinken is men niet afhankelijk van de afmetingen van de zinkkuip, en vooral, de warmte-inbreng is geringer waardoor er beduidend minder kans op vervorming is. Poorten of hekwerken waar staal- of perfoplaten in verwerkt zijn, worden om deze reden altijd gemetalliseerd.

Afwerking

Poedercoaten is een elektrostatisch proces, waarbij het poeder een tegengestelde lading krijgt als te behandelen materiaal. Zo wordt het poeder tot in de kleinste hoeken van de constructie gelijkmatig aangetrokken. Na het aanbrengen van het poeder worden de materialen in een oven op ca. 200°C objecttemperatuur uitgevloeid en gemoffeld.

Een extra garantie voor de kwaliteit van de afwerking is het Qualitysteelcoat-label. Dit label is enkel te verkrijgen na een nauwgezette controle door externe professionals, en slechts een handvol bedrijven in de Benelux zijn gemachtigd dit label te voeren. Nesa hoort daarbij, en wel in de hoogste corrosieklasse C5.

U heeft bij Nesa de keuze uit 7 standaard ral kleuren waarvan 2 ook standaard in structuurlak. Alle andere Ral kleuren zijn beschikbaar voor een meerprijs van €160.

Standaard kleuren:

  • RAL 6005
  • RAL 6009
  • RAL 7016
  • RAL 9005
  • RAL 7021
  • RAL 7030
  • RAL 9010

Structuurlak:

  • RAL 7016
  • RAL 9005
Scroll naar boven